LCHF

Bredängens hemsida!

Potatissallad utan potatis ca 2-3 portioner

300 gram squash (en liten)

150 gram creme fraiche

1 msk majonnäs

1 tsk dijonsenap

4 cm purjo

 

Tärna squashen och stek i smör, salta och peppra. Låt kallna. Rör ihop såsen, ner med strimlad purjo och squashen. Krydda lite till om det behövs. Ibland byter jag ut purjon mot rödlök och skivade rädisor är väldigt gott att röra ner. Tål man mer kolhydrater än jag, så är ett hackat äpple gott i också.

 

Floridassallad ca 6 portioner

1-2 paket bacon

1 litet blomkålshuvud

1 litet isbergssalladshuvud

2½ dl creme fraiche

3 msk majonnäs

 

Stek baconet i bitar. Hacka blomkålen smått. Strimla isbergssalladen. Blanda ihop såsen, krydda med peppar, salt om inte baconet ger tillräckligt med sälta. Ner med resten och blanda runt. Mums! Är mycket godare än det låter. Ibland tar jag i hackad rödlök. Gott till grillat.

 

Mandeltorsk 4 portioner

400 gram torsk

salt, peppar

50 gram smör

3 msk mandelmjöl (mald mandel)

½ dl vispgrädde

1 påse mandelspån

2 dl grädde

1 dl creme fraiche

 

Dela fisken i fyra bitar, lägg i en ugnsform, krydda. Krossa halva påsen mandelspån. Smält smöret, rör ner krosset, mandelmjölet och ½ dl grädde. Låt svälla lite. Bred över fisken. Strö över resten av mandelspånet. Vispa ihop grädde och creme fraiche, häll runt fisken. In i ugnen 225 grader 30 min.

 

Meatzza istället för pizza ca 4 portioner

½ kg köttfärs

1 ägg

salt, peppar

 

Blanda och tryck ut i en pajform. Grädda i 200 grader 20 min. Lägg sedan på:

tomatsås

skinka

bacon

tomat

riven ost

eller vad du vill

In i ugnen 200 grader 15 min. Gott, men väldigt mättsamt.

 

Fisksoppa 4-6 portioner

 

50 g smör

1/2 grovt hackad isbergsallad

2 grovt hackade gul och röd paprika

1 purjo eller 2 små hackade gula lökar

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk salt

vitpeppar

2 dl creme fraiche

1-2 dl vitt torrt vin ( går bra med vatten + lite pressad citron också)

3-4 dl vatten med grönsaksbuljong, gärna biofoods eller fiskbuljong

500 g torsk i bitar eller blandad fisk, ex lax, kolja eller torsk

1,5 dl riven god ost

1 dl skalade räkor

Gör så här:

Smörfräs alla grönsakerna lite lätt, slå på creme fraiche, vitt vin, vatten och buljongen, salta och lägg i fiskbitarna. Låt småputtra i ca 8-10 minuter. Stäng värmen och lägg i riven ost och blanda försiktigt runt och därefter räkorna. Servera. Låt aldrig räkor koka då blir de sega.

Receptet kommer från denna sida eller var det här ?!

 

 

Wraps 1 portion

1 ägg

1 msk grädde

1 tsk fiberhusk

kryddor, jag brukar inta ta salt, tycker det räcker med det från smöret, vitpeppar, paprikapulver

1 klick smör

Vispa ihop med gaffel. Låt stå och svälla lite. Stek i en liten stekpanna med smör på medelvärme (har du ingen liten stekpannan får du göra dubbel sats och dela den sedan. Stek på båda sidor. Låt svalna under lock eller folie. När den kallnat fylls den som en tunnbrödrulle. Idag tog jag spenatblad, gul paprika, skinka och skagenröra. Gillar även lax, spenatblad och citronmajonnäs, eller rökt kött med pepparrotsgrädde. Mums! Perfekt utflyktsmat.

Receptet kommer från denna sida.

Recept

  • Potatissallad utan potatis
  • Floridasallad
  • Mandeltorsk
  • Meatzza
  • Fisksoppa
  • Wraps
  •