Hundar

Bredängens hemsida!

Rare Pearls Airdrie

Ärtan

Ärtan är tiken jag sparade i min första kull. Hon är född 040109 och efter Windsongs Pandora och JWW-03 SU(u)CH Trollängens Smile Is In The Air. Att det blev hon som fick bo kvar berodde mest på hennes utstrålning, fantastiska sökmönster och härliga temperament.

 

Hon har CK på utställning. Ögonlyst ua och höftledsröntgad A-B och efter fucosidosfria föräldrar.

 

Tyvärr fick hon tidigt juvertumörer, så jag valde att inte avla på henne. Synd för hon är fantastisk på många sätt!

 

Hennes mamma Pandora förlorade vi i somras. Vi ägde även morbror Frostie.

 

Pandora och Frostie var kullsyskon och födda 6/1-00. De kom från en lite speciell kull, gjord med artificiell insemination, eftersom deras pappa Windsongs Pralin varit borta i många år.

 

Pandora har även haft en kull valpar på Goyas kennel.

 

När jag hade hållit på med Engelsk Springer Spaniel i 15 år så tyckte jag att nu var det dags för min första valpkull. Jag ska försöka få fram friska, sunda hundar som är rastypiska och arbetsglada. Mitt kennelnamn var färdigt 3/10-03. Namnet kommer från min första hund Rifflesea Rare Pearl. Pandora heter Shining Pearl och det kommer nog inte födas så många valpar här, utan de blir sällsynta pärlor.

 

Jag har provat på många saker med mina hundar. Började på brukshundsklubben med lydnad och agility. Fortsatte med viltspår och sedan jaktkurser. Jag gick Springer Klubbens instruktörskurs och har hållit kurser i jaktdressyr och viltspår. Utställningar har jag varit på med alla mina hundar. Jag är utbildad ringsekreterare.

 

Min mamma trimmade hundar, så det började jag tidigt öva på. Gick sedan bredvid hos en annan trimmare, var kennelflicka på en pudelkennel och har gått flera trimkurser. Jag tar nu emot främst springrar för trimning.

Här kommer jag skriva om mina tidigare hundar.